Sixty Fruits - Fine vintage furniture
Verkocht
SALE!

2295 Nathan Sideboard

1,180

Vandaag besteld, mogelijk volgende week al in huis

Verkocht

Dit schaarse dressoir van bijna twee meter is een vintage teakhouten sideboard van oorsprong vervaardigd door de meubelmaker Nathan.

De geschiedenis van Nathan

Barnet Nathan was een meubelmaker van Russische komaf die in 1916 handgemaakte meubelen begon te vervaardigen vanuit zijn werkplaats in Hackney Road East London. Daar richtte hij samen met zijn broers Nathan op. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog vulde het bedrijf hun hoogwaardige meubelmakerij aan met het maken van munitiekisten en haringen voor de oorlog.

Tegen de jaren 50 specialiseerde Nathan zich in eetkamermeubels en creëerde hij een echte merknaam. Hun eetkamersuite de ‘Compton’ werd gekozen om het beste Britse ontwerp te vertegenwoordigen op een grote tentoonstelling in New York in 1954.

In de jaren 60 omarmde het bedrijf radicaal Scandinavisch design. Sinds toen gebruikte ze innovatieve ontwerpen met fineer, vooral in teak. Een samenhangende sfeer in het huis was Nathans schoonheidsideaal. Een die van woonkamer tot eetkamer doorliep, en nu tot in de badkamer!

Afmetingen195.00 × 43.00 × 72.50 cm

Verkocht

Een meubel van Sixty Fruits

 

Al zeven jaar houden wij ons bezig met vintage meubels. Door onze jaren van ervaring kunnen we ieder meubel uit de jaren 50′ en 60 restaureren met een prachtig resultaat. 

We zorgen ervoor dat ieder meubel compleet wordt gerestaureerd aan de buitenzijde. Oude lak gaat er af, vervolgens repareren we schade, halen we vlekken weg en oliën we het meubel meerdere malen om het fineer een prachtig nieuw jasje te geven. 

Kwaliteit

  • Complete restauratie buitenzijde meubel
  • Opnieuw in de olie & was.
  • Binnenzijde schoongemaakt
  • Beeldschoon resultaat

Overig

Thuisbezorgd voor €95,-

Op afspraak en verzekerd.

Meer informatie nodig?

Bel ons gerust voor alle vragen die je nog hebt.

Kom langs in de showroom

Bekijk hieronder de openingtijden.

Stel een vraag

Voor alles is een antwoord.

Raak geïnspireerd

Bekijk wat anderen deden.